Δωρεάν Εγγραφή - Τελικό Επιστημονικό Πρόγραμμα - Εκδήλωση με Θέμα: Καρδιαγγειακή Υγεία, Εγχώρια Παραγωγή & Περιβάλλον, 29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2023, Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

 
 
   header  
 


 

Στη σύγχρονη εποχή του αναπτυγμένου και πολιτισμένου κόσμου, η μακροζωία και η ευζωία αποτελούν βασικούς στόχους κάθε υγιούς κοινωνίας. Προϋποθέτουν όμως, εκτός άλλων, τη θεσμοθετημένη προάσπιση της υγείας των πολιτών και τη μαζική παραγωγή υλικού πλούτου με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι επαναστατικές φαρμακευτικές και επεμβατικές εξελίξεις στην καρδιαγγειακή ιατρική συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης κατά 5-7 έτη. Ωστόσο, τα καρδιαγγειακά αίτια εξακολουθούν να παραμένουν η πρώτη αιτία θανάτου, και η καρδιαγγειακή νοσηρότητα να συνδέεται με απαράδεκτα υψηλό βαθμό αναπηρίας και κόστος παροχής υπηρεσιών υγείας, που συχνά ξεπερνά τις δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών. Από την άλλη πλευρά, οι περιβαλλοντικοί ρύποι και η κλιματική αλλαγή αποτελούν έναν επιπρόσθετο και σημαντικό παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου, του οποίου η ακριβής επιβλαβής συνεισφορά, αποτελεί πεδίο εντατικής έρευνας.

Οι παραπάνω σκέψεις οδήγησαν στη σύλληψη της ιδέας διοργάνωσης του Συνεδρίου «Καρδιαγγειακή Υγεία Εγχώρια Παραγωγή & Περιβάλλον», που σκοπεύει να συγκεράσει τη διεπιστημονική τεκμηρίωση με την τοπική εμπειρία σε αναζήτηση μιας κατεύθυνσης βελτίωσης της καρδιαγγειακής υγείας πληθυσμών μακριά από τα στενά όρια του αστικού κλοιού, μέσα από την ελαχιστοποίηση των δυσμενών περιβαλλοντικών παραγόντων. Έτσι, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω στο 1ο Συνέδριο «Καρδιαγγειακή Υγεία-Εγχώρια Παραγωγή & Περιβάλλον», που θα φιλοξενηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα μου το Αγρίνιο στις 29/9/23 – 1/10/23.

Στο Συνέδριο αυτό συμμετέχουν ως ομιλητές ή πρόεδροι διακεκριμένοι επιστήμονες που έλκουν την καταγωγή τους από την Αιτωλοακαρνανία, πλαισιούμενοι από διακεκριμένα στελέχη της ευρύτερης Ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας μας. Επίσης για πρώτη φορά δίδεται βήμα στους γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας της περιοχής μας, να συζητήσουν με ειδικούς περιπτώσεις ασθενών που τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον ή είχαν σημαντικό βαθμό δυσκολίας στην αντιμετώπισή τους.

Θερμές ευχαριστίες στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, στο Δήμο Αγρινίου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που στηρίζουν ενεργά το Συνέδριο αυτό.
 

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος Τσιούφης
Πρόεδρος του Συνεδρίου
Καθηγητής, Διευθυντής Α’ Καρ/κής Κλινικής ΕΚΠΑ,
«Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α
Αναπληρωτής Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ


 

 
 
 


Η εγγραφή στη Επιστημονική Εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους συμμετέχοντες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η online υποβολή της ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ.

Όσοι εγγραφούν θα λάβουν ηλεκτρονικά τις κατάλληλες οδηγίες για την προσβασιμότητα και σύνδεσή τους στην πλατφόρμα μετάδοσης 2 ημέρες προ της Εκδήλωσης.


 

 
 
 


ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για να ενημερωθείτε για το Τελικό Πρόγραμμα της Επιστημονικής Εκδήλωσης, πατήστε ακολούθως


 

 
 
 

INFORMATION - SECRETARIAT
27, Michalakopoulou Ave, 115 28, Athens Greece
Tel.:+30 (210) 7210001, 7210052, 7222518, 7210025
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.congressworld.gr 

www.congressworld.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Φιλικής Εταιρείας 9, 654 03, Καβάλα.
Τ.Θ. 1561,Τηλ. 2510 223 172 - info@iskavalas.gr
ΙΒΑΝ ( Τράπεζα Πειραιώς ): GR2501722450005245033816392
Ώρες Εξυπηρέτησης: Καθημερινά 10:00 - 14:00 & Τετάρτη 10:00-16:00