4ο Σεμινάριο Ηχωκαρδιογραφικών Τεχνικών, 2-3 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο πρώτος τριετής κύκλος των σεμιναρίων των ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών, που διοργανώθηκαν από το Ηχωκαρδιογραφικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» και την ομάδα “Heart Imagers of Tomorrow” (EACVI - H.I.T.) Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, έκλεισε πέρυσι με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.

Από φέτος ξεκινά ο δεύτερος κύκλος με το 4ο Σεμινάριο Ηχωκαρδιογραφικών Τεχνικών που ως στόχο έχει,
την Εφαρμογή των Συμβατικών και Εξειδικευμένων Ηχωκαρδιογραφικών Τεχνικών
σε Βασικούς Τομείς της Καρδιολογίας, με πρώτο την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Στην πρώτη ενότητα του σεμιναρίου θα αναλυθεί ο τρόπος μελέτης της καρδιακής λειτουργίας και των πνευμόνων, η ηχωκαρδιογραφική διερεύνηση των περιστατικών καρδιακής ανεπάρκειας ως προς την αιτία, τη θεραπεία και την πρόγνωση καθώς και ο τρόπος εκτίμησης των συσκευών (αμφικοιλιακής βηματοδότησης, αντλίες υποβοήθησης κτλ.) και διενέργειας των επεμβάσεων στις βαλβίδες. Ο καρδιολόγος θα εκπαιδευτεί στη χρήση ων υπερήχων καρδιάς από το ιδιωτικό ιατρείο έως το εξειδικευμένο ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας και από το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το θάλαμο έως τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στη δεύτερη ενότητα των “How to do / Hands on Sessions” θα δίδονται κλινικά περιστατικά στα οποία οι συμμετέχοντες θα διενεργούν τις μετρήσεις και θα λαμβάνουν αποφάσεις με τη καθοδήγηση των ειδικών. Οι συμμετέχοντες τέλος θα “υποβληθούν” στο Quiz αξιολόγησης γνώσεων, πάνω στη διάγνωση και κλινική αξιολόγηση περιστατικών, με θεωρητικές και κλινικές ερωτήσεις, σε πνεύμα ανάλογο των ερωτήσεων πιστοποίησης της Ευρωπαϊκής και Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε καρδιολόγο αισθάνεται την ανάγκη απόκτησης πρακτικών γνώσεων και εμβάθυνσης πάνω στη χρήση των υπερήχων καρδιάς στην καρδιακή ανεπάρκεια, με έμφαση στους νέους ειδικούς και ειδικευόμενους καρδιολόγους.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν 13 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
οι διοργανωτές του σεμιναρίου,

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Επιμελητή Α΄ Καρδιολογίας, 
Νοσοκομείο ΄Κοργιαλένειο –Μπενάκειο Ε.Ε.Σ' 
Σάββας Λοΐζος
Καρδιολόγος ,
Ομάδα Heart Imagers of Tomorrow (H.I.T.) Ελλάδα

Για να δείτε το Πρόγραμμα, πιέστε ΕΔΩ
Για Online Εγγραφή, πιέστε ΕΔΩ

Για να δείτε τις νέες πληροφορίες πιέστε ΕΔΩ
 

Εκ της γραμματείας διοργάνωσης

Με εκτίμηση,
Μαρίτα Μαντάλα
26 Marathonomahon St. ,151 24 - Maroussi
tel. +30 210 6827405 - 210 6839690/1
fax. +30 210 6827409
e-mail. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web site. www.tmg.gr


Φιλικής Εταιρείας 9, 654 03, Καβάλα.
Τ.Θ. 1561,Τηλ. 2510 223 172 - info@iskavalas.gr
ΙΒΑΝ ( Τράπεζα Πειραιώς ): GR2501722450005245033816392
Ώρες Εξυπηρέτησης: Καθημερινά 10:00 - 14:00 & Τετάρτη 10:00-16:00