Νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης στα "ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ISO) ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ | ΕΚΠΑ - ΕΚΑΠΤΥ

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη ενός νέου, εξ αποστάσεως, προγράμματος επιμόρφωσης στα «Πρότυπα Συστήματα Διαχείρισης (ISO) στην Υγεία», που παρέχεται για πρώτη φορά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ), μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΕΚΠΑ.
https://biotech.cce.uoa.gr/

Έναρξη προγράμματος 16/10/2024

Οι εκπαιδευόμενοι θα επιμορφωθούν και θα εξειδικευτούν στα Πρότυπα Συστήματα Διαχείρισης:

- ISO 9001 που επικεντρώνεται στη διαχείριση της ποιότητας και υποστηρίζει τους οργανισμούς υγείας να βελτιώσουν τη λειτουργία τους, υιοθετώντας την υλοποίηση με συστηματικό τρόπο τεκμηριωμένων διαδικασιών που μειώνουν την πιθανότητα σφαλμάτων και αυξάνουν την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
- ISO 14001 που εστιάζει στη περιβαλλοντική διαχείριση, βοηθά τα νοσοκομεία και γενικότερα τους οργανισμούς υγείας να μετρήσουν και ακολούθως να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να εξοικονομήσουν παράλληλα πόρους, εφαρμόζοντας «πράσινες» πρακτικές.
- ISO 45001 με το οποίο διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, μειώνοντας τα ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες μέσω της δημιουργίας ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.
- ISO 27001 για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας των πληροφοριών σε οργανισμούς υγείας, βοηθώντας τους να διαχειρίζονται τις προκλήσεις που σχετίζονται με τα ευαίσθητα δεδομένα των ασθενών.
- ISO 13485, το οποίο συμβάλλει στην τήρηση κανονισμών και στη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής και εμπορίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Τα Πρότυπα ISO ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ασθενών και του ευρύτερου κοινού προς τους οργανισμούς υγείας, καθιστώντας τους πιο αξιόπιστους και ανταγωνιστικούς. Επίσης συμβάλουν στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν Πρότυπα Συστήματα Διαχείρισης ανταποκρίνονται καλύτερα στις αυξανόμενες απαιτήσεις του τομέα της υγείας, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες και εξασφαλίζοντας την ικανοποίηση των ασθενών και εν γένει των ενδιαφερομένων μερών τους. Παράλληλα μέσω των συστημάτων αυτών προάγεται η βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων και ενισχύεται το διεθνές κύρος τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες, επιστήμονες και στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των υπηρεσιών και τεχνολογιών υγείας, της διοίκησης μονάδων υγείας, της παροχής υπηρεσιών υγείας, της παραγωγής / εμπορίας / διακίνησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, της διαχείρισης ποιότητας υπηρεσιών και προμηθειών υγείας, καθώς και σε προσωπικό νομικών/κανονιστικών θεμάτων συμμόρφωσης.

Το πρόγραμμα διαρκεί 8 εβδομάδες, πραγματοποιείται εξ αποστάσεως (online) με μεθόδους σύγχρονης (1 φορά την εβδομάδα) και ασύγχρονης εκπαίδευσης που περιλαμβάνει διαλέξεις, ασκήσεις, διαχείριση περιπτώσεων-σεναρίων. Με την επιτυχή ολοκλήρωσή του απονέμεται Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης με 3 πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Περισσότερες πληροφορίες: https://biotech.cce.uoa.gr/
Εγγραφές: https://biotech.cce.uoa.gr/registration/

Σε περίπτωση που το κρίνετε σκόπιμο, παρακαλούμε για την προώθηση του μηνύματος στα μέλη σας.

Με εκτίμηση,

Από τη Γραμματεία του Προγράμματος
ΕΚΠΑ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  - τηλ. 6945-906764
ΕΚΑΠΤΥ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - τηλ. 213-2026228, 213-2026200

 


Φιλικής Εταιρείας 9, 654 03, Καβάλα.
Τ.Θ. 1561,Τηλ. 2510 223 172 - info@iskavalas.gr
ΙΒΑΝ ( Τράπεζα Πειραιώς ): GR2501722450005245033816392
Ώρες Εξυπηρέτησης: Καθημερινά 10:00 - 14:00 & Τετάρτη 10:00-16:00