Προώθηση έρευνας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης "Ποιοτική μελέτη αξιολόγησης μέτρων πρόληψης κύησης για σκευάσματα που περιέχουν βαλπροϊκό οξύ και από του στόματος λαμβανόμενα ρετινοειδή"

Καλησπέρα σας,

Ονομάζομαι Γεώργιος Πουλέντζας και είμαι απόφοιτος του τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency-EMA) διεξάγεται διεθνής έρευνα με τη συμμετοχή οκτώ κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ασφαλή χρήση από του στόματος λαμβανόμενων ρετινοειδών και προϊόντων που περιέχουν βαλπροϊκό οξύ από γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Στην έρευνα αυτή εκ μέρους της Ελλάδας συμμετέχει το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στα πλαίσια της παραπάνω έρευνας χρειάζεται η συμμετοχή ιατρών που συνταγογραφούν τα σκευάσματα αυτά (Νευρολόγων και Ψυχιάτρων για τα σκευάσματα βαλπροϊκού, Δερματολόγων για τα σκευάσματα ρετινοειδών, Γενικών Ιατρών και άλλων ειδικοτήτων και για τις δύο περιπτώσεις) μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Σας στέλνουμε αυτό το e-mail, λοιπόν, ζητώντας τη βοήθειά σας στην προώθηση των ερωτηματολογίων αυτών στα μέλη του Συλλόγου σας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους συνδέσμους των ερωτηματολογίων.

Ερωτηματολόγιο για βαλπροϊκό οξύ: https:/bit.ly/docsvalproic

Ερωτηματολόγιο για ρετινοειδή: https://bit.ly/docsretinoids

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση, είμαι στη διάθεσή σας είτε μέσω mail είτε τηλεφωνικά στο 6940042264.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας,
Γεώργιος Πουλέντζας

 

Φιλικής Εταιρείας 9, 654 03, Καβάλα.
Τ.Θ. 1561,Τηλ. 2510 223 172 - info@iskavalas.gr
ΙΒΑΝ ( Τράπεζα Πειραιώς ): GR2501722450005245033816392
Ώρες Εξυπηρέτησης: Καθημερινά 10:00 - 14:00 & Τετάρτη 10:00-16:00