Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - «διδακτική νοσηλευτικής και άλλων επιστήμων φροντίδας υγείας» - Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

 

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους νέο αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο:

 

 

«ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ»

 

530 ώρες – 35 ECVET

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ: 20/11/2020

 

* ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ *

 

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ». Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να παρέχει στους εκπαιδευόμενους τις βασικές θεωρητικές και μεθοδολογικές αρχές για να είναι σε θέση να σχεδιάσουν αλλά και να οργανώσουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε δομές εκπαίδευσης νοσηλευτικής και άλλες επιστήμες φροντίδας υγείας. Επίσης, στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει το κατάλληλο επιστημονικό υπόβαθρο ως προς την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων νοσηλευτικής, εκπαιδευτικών τεχνικών, μέσων και μεθόδων που θα αξιοποιηθούν στην εκπόνηση αλλά και τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας στην εκπαίδευση της νοσηλευτικής. Τέλος, εξασφαλίζει πληρέστατη κατάρτιση αναφορικά με μεθόδους αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου σε κάθε τομέα που αφορά την εκπαίδευση σε θεωρητικό, εργαστηριακό και κλινικό επίπεδο και για την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας σε διαφορετικά υγειονομικά περιβάλλοντα. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απονομή «Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης» από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που βεβαιώνει την ολοκλήρωση του.

 

 

 • Στον επισυναπτόμενο ενημερωτικό οδηγό σπουδών μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις αναγκαίες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

 

Το παρόν εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • Πτυχιούχος Νοσηλευτικής ημεδαπής και της αλλοδαπής
 • Κάτοχοι διπλώματος ΙΕΚ ή πτυχίου β/θμίας Βοηθού Νοσηλευτή

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται αποκλειστικά μέσω Online Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Ο καταρτιζόμενος οργανώνει και κατανέμει το χρόνο της μελέτης του με τους δικούς του ρυθμούς και διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τις αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ειδικότερα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

 

Α) Ασύγχρονη εκπαίδευση, όπου γίνεται μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες των συμμετεχόντων. Το υλικό αυτό αναρτάται στην επίσημη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και παρέχεται με διάφορους τύπους αρχείων (π.χ. βίντεο-παρουσιάσεις, άρθρα, εκπαιδευτικές σημειώσεις, κλπ. ).

Β) Σύγχρονη εκπαίδευση, και συμμετοχή των εκπαιδευομένων με διαδικασίες τηλεδιάσκεψης, η οποία είναι προαιρετική. Το εκπαιδευτικό υλικό των τηλεδιασκέψεων θα αναρτάται πάντοτε στην πλατφόρμα moodle. Οι τηλεδιασκέψεις θα πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής MS-TEAMS.

 

 

Μοριοδότηση

 

 • Το σεμινάριο μοριοδοτεί τους υποψήφιους σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με Αρ. Πρωτ.: 6331/380/02-08/2019, με θέμα: «Απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) χειμερινού εξαμήνου 2019β & εαρινού εξαμήνου 2020α ».
 • Το σεμινάριο μοριοδοτείται με τα μέγιστα μόρια (2) σύμφωνα με το ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2228/14-06-2018) και με απόφαση υπ’ Αριθμ. 2158/Δ1/11297 με θέμα: «Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτών ενηλίκων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
 • Το σεμινάριο εξασφαλίζει ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για απασχόληση σε Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Κολλέγια, ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Φροντιστήρια, ΚΔΒΜ, ΚΕΣ).
 • Το σεμινάριο μοριοδοτείται με τα μέγιστα μόρια (3) σύμφωνα με το ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1151/29-03-2018) και με απόφαση υπ’ Αριθμ. Κ1/49927 και θέμα: «Κριτήρια και διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)»
 • Προσφέρει μοριοδότηση για την επιλογή των εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (νόμος 4589/2019) (10 μονάδες).
 • Προσφέρει κατάταξη στους πίνακες επιλογής στελεχών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νόμος 4547/2018, άρθρο 21 και 24)(0,5 μονάδες).

 

 

Ενδεικτική Έναρξη Επιμόρφωσης: Νοέμβριος 2020

Ενδεικτική Λήξη Επιμόρφωσης: Νοέμβριος 2021

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε είτε την ιστοσελίδα μας ΕΔΩ

ή να μας ακολουθείτε μέσω social media  Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

ή να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Προγράμματος  (Λυγούρα Θεοδότα)

 • Κινητό: 6971531750
 • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ή να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης στο:

 • Γραφείο: 24210 06366-90 (10:00 – 3:00)
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Γραμματεία Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης

 

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης

Τηλ.: 24210 06366-90-91

Fax.: 24210 06487

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: www.learning.uth.gr

 

 

  


Φιλικής Εταιρείας 9, 654 03, Καβάλα.
Τ.Θ. 1561,Τηλ. 2510 223 172 - info@iskavalas.gr
ΙΒΑΝ ( Τράπεζα Πειραιώς ): GR2501722450005245033816392
Ώρες Εξυπηρέτησης: Καθημερινά 10:00 - 14:00 & Τετάρτη 10:00-16:00