Θέλετε να μειώσετε τον φόρο σας; Υπάρχει λύση: Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .

More
4 years 8 months ago - 4 years 8 months ago #183 από 1576
Αντιγράφω δημοσίευση στις 03/12/2017 στο facebook συναδέλφου από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης:


Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου έγιναν στον Σύλλογο , τα εγκαίνια του νέου Επαγγελματικού Ταμείου του ΙΣΘ .

Οι ομιλητές , εξέχοντες στο τομέα που ανήκουν, και κατατοπισμένοι με το αντικείμενο, είπαν ενδιαφέροντα πράματα που θα προσπαθήσω, με λίγα λόγια να σας πω τι μπόρεσα να καταλάβω .

Το Ταμείο αυτό, είναι ένα Ταμείο που απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΤΣΑΥ , προέκυψε από την αδυναμία του ΤΣΑΥ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, και φιλοδοξεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με αυτό ( δεν παρέχει περίθαλψη ) .

Εν ολίγοις θα λειτουργεί ως εξής :

Α. Το κάθε μέλος ανοίγει μια μερίδα και σε αυτή καταθέτει κάθε μήνα ένα ποσόν που το ίδιο ορίζει . Το ελάχιστον είναι πενήντα ευρώ . Υπάρχει και μέγιστο αλλά δεν το θυμάμαι . Στη μερίδα αυτή, μπορεί να καταθέτει και ένα ποσόν , μια φορά τον χρόνο – όσο εκείνο επιθυμεί – ως έκτακτη εισφορά .

Β. Στη συνέχεια το μέλος αυτό θα περνά στα βιβλία του , το ποσόν αυτό ( μηνιαία εισφορά και έκτακτη εισφορά ) ως έξοδο . Άρα το ποσόν αυτό νομίμως δεν θα φορολογείται .

Γ. Όποτε θέλει μπορεί να σταματήσει τις καταβολές. Ας πούμε την επαύριον της πρώτης καταβολής ή μετά από τριάντα χρόνια ( οι κορακοζώητες ) .

Δ. Από αυτά τα λεφτά , το Ταμείο θα μαζέψει ένα ποσόν . Αυτά , θα τα αξιοποιήσει στο Διεθνές και Εθνικό Περιβάλλον σε επενδύσεις που και θα έχει κάποια έσοδα . Έσοδα θα έχει και μια κράτηση υπέρ του Ταμείου από το πρώτο ποσόν που θα καταθέσετε και κάθε χρόνο , που δεν θα ξεπερνά το 2 τοις εκατό . Όσο πιο πολλοί καταθέτες θα υπάρχουν τόσο πιο μικρό θα είναι το ποσοστό αυτό . Οπωσδήποτε το ποσόν αυτό δεν πρόκειται να ξεπερνά τους φόρους που δεν θα πληρώσεις . Όπως μας εξήγησαν .

Ε. Μέχρι το 2022 , μπορείς να σταματήσεις τις εισφορές όπως είπαμε αλλά λεφτά δεν θα πάρεις . Αν περάσει μια πενταετία από την αρχική κατάθεση, τότε όποτε θέλεις μπορείς να διακόψεις την σχέση του και τότε κοιτάμε τι καταθέσεις έκανες . Αυτό το ποσόν , συν ότι το μερτικό σου από τα κέρδη στις επενδύσεις μπορείς να το πάρεις ως εξής :
• Ως εφάπαξ . Αυτό δεν φορολογείται .
• Ως σύνταξη μηνιαίως λίγο λίγο μέχρι εξαντλήσεως του ποσού . Η σύνταξη αυτή φορολογείτε ως εισόδημα .Αν πεθάνει το μέλος πριν την εξάντληση του ποσού τις σύνταξης , τότε οι κληρονόμοι λαμβάνουν το υπόλοιπο ως εφ άπαξ .

Θα υπάρχει προς το παρόν ένα μόνο πρόγραμμα διαχείρισης των χρημάτων το λεγόμενο συντηρητικό . Δηλαδή χωρίς μεγάλο κίνδυνο . Μετά θα αναπτυχθούν και άλλα με περισσότερα αναμενόμενα κέρδη και υψηλότερο κίνδυνο . Τότε θα μπορείτε να διαλέξετε.

Αυτά κατάλαβα , αλλά μην βασιστείτε σε αυτά . Ρωτήστε για να μάθετε . Υπάρχει σχετική ιστοσελίδα και η κα Διευθύντρια του Ταμείου υποσχέθηκε άμεση σχεδόν απάντηση σε κάθε ερώτημα .

Του ιδίου τύπου ταμείο έμαθα έχουν οι συνάδελφοι στη Κύπρο , οι υπάλληλοι της ΕΕ στις Βρυξέλλες και Εφοριακοί ( αν σας λέει κάτι ) Υπάλληλοι στη Ελλάδα .

Δηλαδή , όσοι από εσάς , αφού πληρώσετε ΕΦΚΑ , Φόρους , ΕΝΦΙΑ , ενοίκια και λογαριασμούς τρίτων , κάτι σας περισσεύει μπορείτε να το βάλετε στη Τράπεζα ή να το επενδύσετε. Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε , τις επενδύσεις θα τις κάνει το Νέο Επαγγελματικό Ταμείο . Έτσι θα φορολογειθείται για μικρότερο ποσόν , και θα πάρετε και τα κέρδη εφ όσον υπάρξουν .

Επαναλαμβάνω , ότι αυτά τα γράφω για να σας κινήσω το ενδιαφέρον και να ρωτήσετε έτσι τους αρμοδίους .

Καλό σου Ταξίδι ΕΤΑ- ΙΣΘ .


Αυτό που κατάλαβα είναι ότι λειτουργεί όπως ένα αμοιβαίο κεφάλαιο,μόνο που την διαχείριση του θα την έχουν Ιατροί.

( Βέβαια μια σημαντική διαφορά είναι ότι τα λεφτά που βάζεις σε αυτό εκπίπτουν από το φορολογητέο σου εισόδημα ενώ τα λεφτά που βάζεις σε αμοιβαίο ή σε κάποιο πρόγραμμα ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας όχι. Επίσης τα λειτουργικά του έξοδα δεν θα ξεπερνούν το 2,5% όταν για ένα παρόμοιο ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα φτάνουν το 15% ).


Οι εισφορές στο επαγγελματικό Ταμείο είναι αφορολόγητες, βάσει ν.4172/2013 ( Δείτε την σελίδα 7 στην παρακάτω παρουσίαση: www.teaisth.opf.gr/assets/files/presentation.pdf )

Αντιθέτως στις 04/12/2017 ρώτησα τον λογιστή μου ο οποίος μου επιβεβαίωσε ότι αυτά που πληρώνουμε για ιδιωτικές ασφάλειες υγείας ή ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα ΔΕΝ αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα (σε αντίθεση με τις εισφορές στο Επαγγελματικό Ταμείο).

Στο Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ μπορούν να εγγραφούν και Ιατροί, Οδοντίατροι, Κτηνίατροι και Φαρμακοποιοί και άλλων Συλλόγων εκτός Θεσσαλονίκης.

Η ιστοσελίδα του είναι αυτή: www.teaisth.opf.gr

Το καταστατικό του Ταμείου αυτού είναι εδώ: www.teaisth.opf.gr/assets/files/statute.pdf

Μια σύντομη παρουσίαση θα δείτε εδώ: www.teaisth.opf.gr/assets/files/presentation.pdf


Σχετική συζήτηση μπορεί να διαβάσει κανείς εδώ: www.pfy.gr/forum/index.php/topic,8047.msg68504.html#msg68504


Προσωπικά, έχω ήδη ενταχθεί στο Ταμείο αυτό.

Αργύρης Αργυρίου
Γενικός Ιατρός.
Last edit: 4 years 8 months ago by 1576.

Παρακαλώ πατήστε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
3 years 3 months ago - 3 years 3 months ago #230 από 1576
Στις 15/05/2019 ψήφισα για πρώτη φορά στη ζωή μου ηλεκτρονικά.

Ήταν για τις εκλογές για το Δ.Σ. του ΤΕΑ ΙΣΘ

Ήταν μέσω του συστήματος ΖΕΥΣ, και ήταν πανεύκολο.

( Μου έστειλαν στο κινητό μου με sms ένα link και έναν κωδικό. Έκανα με αυτό τον τρόπο log in, επέλεξα αυτόν που ήθελα να ψηφίσω και μετά το έστειλα. Μου ήρθε κατόπιν επιβεβαιωτικό sms ).


Αργύρης Αργυρίου
Ιδιώτης Γενικός Ιατρός
Καβάλα.
Last edit: 3 years 3 months ago by 1576.

Παρακαλώ πατήστε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
2 years 7 months ago - 2 years 7 months ago #240 από 1576
Το έτος του 2019 οδεύει προς το τέλος του. Πάτε στον Λογιστή σας, να δείτε συνολικά τα έσοδα και τα έξοδα του 2019 και να υπολογίσετε πόσο φόρο είναι να πληρώσετε για το 2019. Αν ο φόρος είναι υπερβολικά πολύς μπορείτε να τον μειώσετε: Προλαβαίνετε να εγγραφείτε στο ΤΕΑ ΙΣΘ και να κάνετε μια εφάπαξ εισφορά εντός του 2019. Το ποσό της εφάπαξ εισφοράς είναι (σε αντίθεση με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των διαφόρων ιδιωτικών Ασφαλιστικών εταιρειών) φοροαπαλλάξιμο και έτσι μειώνετε το φορολογητέο σας εισόδημα όσο εσείς θέλετε ενώ ταυτόχρονα βάζετε τις βάσεις για μια καλύτερη σύνταξη.

Αργύρης Αργυρίου
Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός.
Last edit: 2 years 7 months ago by 1576.

Παρακαλώ πατήστε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
1 year 2 weeks ago #266 από 1576
Είμαστε σε εποχή που πληρώνουμε τον φόρο μας για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Αν σας φάνηκε ότι είναι υψηλός να έχετε υπόψιν ότι μπορείτε να κατεβάσετε τον φόρο σας και ταυτόχρονα να ανεβάσετε την σύνταξή σας με την βοήθεια του ΤΕΑ ΙΣΘ:

teaisth.opf.gr

Παρακαλώ πατήστε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.


Φιλικής Εταιρείας 9, 654 03, Καβάλα.
Τ.Θ. 1561,Τηλ. 2510 223 172 - info@iskavalas.gr
ΙΒΑΝ ( Τράπεζα Πειραιώς ): GR2501722450005245033816392
Ώρες Εξυπηρέτησης: Καθημερινά 10:00 - 14:00 & Τετάρτη 10:00-16:00