Όταν ο κ. Ξανθός το 2015, υπονοούσε, ότι δικαιολογούνται οι ασθενείς που δέρνουν...

More
4 years 9 months ago - 4 years 9 months ago #218 από 1576
Αδιανόητη τοποθέτηση του κ. Ξανθού για τις επιθέσεις και τα περιστατικά bullying σε βάρος των ιατρών:

- φαίνεται να κατανοεί και να δικαιολογεί την αγανάκτηση των δραστών

- ενδιαφέρεται για να νιώθουν ασφάλεια οι δράστες αλλά όχι και τα θύματα

- ενδιαφέρεται μόνο για τα δικαιώματα των δραστών - οι ιατροί δεν έχουν δικαιώματα

- στοχοποιεί τους ιατρούς, παρουσιάζοντας τους στην κοινή γνώμη ως "αλεξικέραυνα αγανάκτησης"

- αποφεύγει να ζητήσει την τιμωρία των δραστών


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
18 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού της ειδικευόμενης γιατρού από συγγενή ασθενούς στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σήμερα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας έχουν υποβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα παροχών υγείας και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τόσο τους γιατρούς και τους εργαζόμενους όσο και τους ασθενείς. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να αναδιοργανωθεί το ΕΣΥ έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να ασκήσουν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι ασθενείς να αισθάνονται ασφάλεια όταν απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Ήδη έχουμε προχωρήσει σε ενέργειες που θα ενισχύσουν την στελέχωση των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό (παράταση της θητείας των ειδικευόμενων και επικουρικών γιατρών, προσλήψεις σε ΜΕΘ, σχεδιασμός στοχευμένων προσλήψεων στις δομές υγείας, απλοποίηση του τρόπου επιλογής των επικουρικών γιατρών). Παράλληλα, δρομολογούμε τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενή που λειτουργούν μέσα στα νοσοκομεία. Ο ρόλος τους- σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη- θα είναι να προασπίζουν τα δικαιώματα των ασθενών οι οποίοι θα έχουν στο πλάι τους έναν σημαντικό σύμμαχο.

Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε αφενός την προστασία του αυτονόητου δικαιώματος των πολιτών στην ισότιμη υγειονομική πρόσβαση και στην αξιοπρεπή περίθαλψη και αφετέρου θα στηρίξουμε τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που πολλές φορές μετατρέπονται σε «αλεξικέραυνα» της αγανάκτησης των πολιτών εξαιτίας των ανεπαρκειών που παρατηρούνται στο δημόσιο σύστημα υγείας.»

farmakopoioi.blogspot.com/2015/03/blog-post_56.html


Αργύριος Αργυρίου
Γενικός Ιατρός.
Last edit: 4 years 9 months ago by 1576.

Παρακαλώ πατήστε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.


Φιλικής Εταιρείας 9, 654 03, Καβάλα.
Τ.Θ. 1561,Τηλ. 2510 223 172 - info@iskavalas.gr
ΙΒΑΝ ( Τράπεζα Πειραιώς ): GR2501722450005245033816392
Ώρες Εξυπηρέτησης: Καθημερινά 10:00 - 14:00 & Τετάρτη 10:00-16:00