Μηνυμα Προεδρου

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 10 Απρίλη 2011 εκλέξαμε τα μέλη του  νέου Διοικητικού Συμβουλίου και τους εκπροσώπους μας στον ΠΙΣ. Το χρονικό αυτό σημείο, σηματοδοτεί το τέλος μιας  ομολογουμένως επιτυχημένης τριετούς θητείας του παρελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και της καθοριστικής εξαετούς θητείας του Προέδρου μας, του Θέμη του Ζεκερίδη στο «τιμόνι» του Συλλόγου μας. Στα χρόνια που πέρασαν :

Ο Σύλλογός μας ανέκτησε ένα σημαντικό μέρος  από το κύρος και την οντότητα που του αξίζει.

Συνεργασθήκαμε με τις επί μέρους συνιστώσες των γιατρών μελών μας (Νοσοκομειακοί, Γιατροί του ΙΚΑ, Ιδιώτες Γιατροί, Εργαστηριακοί Γιατροί κ.α.), για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Συγκρουσθήκαμε ταυτόχρονα  με «παραβατικές» συμπεριφορές συναδέλφων μας που απαξιώνουν την ιατρική ιδιότητα και στιγμάτιζαν το ιατρικό σώμα στην ολότητά του.

Πορευθήκαμε με άλλους συνδικαλιστικούς και όχι μόνο φορείς(π.χ. ΑΔΕΔΥ, Δασαρχείο), πιστεύοντας ακράδαντα στο ρόλο του σημερινού γιατρού ως «ενεργού πολίτη» της τοπικής κοινωνίας μας.

Υλοποιήσαμε καινοτόμες ιδέες  όπως η ιστοσελίδα του Συλλόγου μας και το περιοδικό «ιητρός».

Μεταφέραμε τις αγωνίες και τα προβλήματα των συναδέλφων μας και του Συλλόγου μας στις τακτικές και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις του ΠΙΣ.

Διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ένα αξιόλογο αριθμό επιστημονικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων για σημαντικά ιατρικά θέματα.

Τέλος αποδώσαμε τον απαιτούμενο σεβασμό, ευγνωμοσύνη  και αναγνώριση σε όλους εκείνους τους συναδέλφους που εγκατέλειψαν την ενεργό δράση.

Από τις εκλογές της 10ης Απριλίου του 2011 προέκυψε ένα ανανεωμένο σε πρόσωπα Διοικητικό Συμβούλιο. Οι άξονες πάνω στους οποίους σκοπεύει να κινηθεί το νέο αυτό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας είναι :

η  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

η  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

η  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

η  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ

Οφείλουμε   όλοι μας να στηρίξουμε έμπρακτα τη συνέχιση των 2 (δύο) πυλώνων της δουλειάς μας της τελευταίας τριετίας: της ιστοσελίδας και του περιοδικού. Η εμπειρία των συναδέλφων που στήριξαν την περασμένη τριετία, τόσο την ιστοσελίδα, όσο και το περιοδικό, είναι πολύ σημαντική. Όπως επίσης σημαντική είναι και κάθε πρόταση για τη βελτίωσή τους: ανεύρεση χορηγού ή χορηγών για την ιστοσελίδα, ανεύρεση «νέου» εκδότη για το περιοδικό, βελτίωση της διάθεσης του περιοδικού, τόσο στα μέλη του Συλλόγου μας, όσο και σε άλλους υγειονομικούς.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς και τους Γιατρούς του ΙΚΑ και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς την ΕΓΕΣΥΚ  και του ΣΕΥΠΙΚΑ, για προώθηση των αιτημάτων τους και την επίλυση των προβλημάτων τους. Η συνεργασία αυτή θα βασίζεται στην ακράδαντη πίστη για ΕΝΟΤΗΤΑ του ιατρικού κόσμου και ΌΧΙ τον κατακερματισμό του. Οι σημαντικότατες αλλαγές που επέφεραν στον χώρο της Υγείας τα 2(δύο) νομοθετήματα της τελευταίας χρονιάς του Υπουργείου Υγείας ( Νόμος 3868 της κ. Ξενογιαννακοπούλου, « Πολυνομοσχέδιο» Λοβέρδου) υπαγορεύουν την αναγκαιότητα για συμπόρευση του Ιατρικού Συλλόγου, τόσο με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς, όσο και με τους Γιατρούς του ΙΚΑ.  Ταυτόχρονα απαιτείται ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ιδίως τους επόμενους μήνες-  κατά τους οποίους θα ολοκληρωθεί με μια σειρά από υπουργικές αποφάσεις, η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ.

Συνεργασία και κοινή δράση απαιτείται και με άλλους υγειονομικούς φορείς, όπως οι Φαρμακοποιοί  και οι Οδοντίατροι, με δεδομένο ότι ο κοινός μας συνταξιοδοτικός φορέας, το ΤΣΑΥ(ΕΤΑΑ), αντιμετωπίζει σημαντικότατα προβλήματα λειτουργικότητας και βιωσιμότητας.

Οφείλουμε και στο μέλλον να συμπαρασταθούμε στο έργο διαφόρων συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χώρο ευθύνης του Συλλόγου μας. Τέτοιοι Σύλλογοι είναι:

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας

Ο  Σύλλογος ΠΝΟΗ

Οι διάφοροι Αιμοδοτικοί Σύλλογοι

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών

Οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(ΜΚΟ) , όπως οι Γιατροί του Κόσμου.

Τέλος, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να αποκεντρώσουμε τις παρεμβάσεις μας και τις εκδηλώσεις (επιστημονικές και ενημερωτικές για το κοινό) στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους.

Μπροστά στην πρόκληση της νέας τριετίας, κανένας δεν περισσεύει...

 

 

Ξενοφών Κ.Κροκίδης

Πρόεδρος Ι.Σ.Καβάλας