Απεργία της 24-02-2010 στο Νοσοκομείο : ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ( η αλήθεια των αριθμών)
Δημοσίευση: 25 February 2010 12:38 AM   [ Αγνόησε ]
Newbie
Rank
Σύνολο Δημοσιεύσεων:  24
Ενώθηκε  2008-12-22

Ήταν γνωστό σε όλους οτι τα τελευταία χρόνια η πραγματική συμμετοχή των συναδέλφων στις απεργίες ήταν μικρή. Το βλέπαμε όλοι. Πολλοί μιλάν για κινητοποιήσεις , λένε οτι απεργούν , ελάχιστοι όμως δηλώνουν απεργοί . Το ίδιο έγινε και σήμερα. Ποτέ όμως δεν μπορούσα να φαντασθώ την πραγματικότητα όπως την  δείχνουν οι αριθμοί . Δείτε ποιά ήταν σήμερα η πραγματική συμμετοχή στο νοσοκομείο Καβάλας:
  -επί συνόλου 114 γιατρών ΕΣΥ απήργησαν 8 (7%)
  -επί συνόλου 100 ειδικευομένων απήργησαν 3 (4%)
  -επί συνόλου 24 αγροτικών γιατρών απήργησαν 3 (12,5%)
  -επί συνόλου 132 διοικητικού προσωπικού απήργησαν 4 (3%)
  -επί συνόλου 60 βοηθητικού προσωπικού απήργησαν 2 (3,3%)
  -επί συνόλου 66 παραϊατρικού προσωπικού  απήργησε 1 (1,52%)
  -επί συνόλου 423 νοσηλευτικού προσωπικού απήργησαν 10 (2,4%)
  -επί συνόλου 65 προσωπικού Κ.Υ.Χρυσούπολης απήργησαν 2 (3%)
  -επί συνόλου 41 προσωπικού Κ.Υ.ΠΡΙΝΟΥ-ΘΑΣΟΥ απήργησαν 2 (4,8%)
  -επί συνόλου 55 προσωπικού Κ.Υ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ απήργησαν 2 (3,5%)
  -επί συνόλου 9 ειδικού προσωπικού απήργησε 1 (11%)
  Τι να σχολιάσει κανείς ? Ασφαλώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας . Μας κυβερνούν  με τον τρόπο που μας αξίζει. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε όχι μόνο τα μέτρα που πάρθηκαν μέχρι τώρα ,  αλλά και όποια άλλα ακολουθήσουν.  Προφανώς κατά βάθος πιστεύουμε οτι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμείς θα διασωθούμε και τελικά  θα τα καταφέρουμε και επομένως δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε ούτε ένα ημερομίσθιο. Νομίζω ότι μας περιμένει μια σκληρή διάψευση .Γιατί αυτό που έρχεται είναι μια πραγματική θύελλα.
  H σημερινή συνέλευση των  γιατρών ήταν επίσης αποκαλυπτική των διαθέσεων των συναδέλφων.
  Θα ήταν χρήσιμο και ενδιαφέρον η συζήτηση που ξεκίνησε στην  συνέλευση να συνεχίσθεί εδώ , στο FORUM.

[ Επεξεργάστηκε: 25 February 2010 12:43 AM by 1391 ]
 Υπογραφή 

Τσαρίδης Στάθης

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 23 March 2010 12:52 AM   [ Αγνόησε ]   [ # 1 ]
Newbie
Rank
Σύνολο Δημοσιεύσεων:  3
Ενώθηκε  2009-01-29

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΜΙΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ. ΗΜΟΥΝΑ ΙΔΙΩΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ. ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ. ΑΝΤΕΞΑ 5 ΜΗΝΕΣ. ΒΙΩΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ...ΜΗΔΕΝΙΚΗ. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ. ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ. ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΥΦΤΙΑ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1 : ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 : ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, 9 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ. ΣΤΟ ΕΣΥ ΟΜΩΣ 9=3. ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ 9 ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ 3 ( ΠΣΚ ) ΚΑΙ 6 ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΣΥΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ. ΚΑΤΙ ΣΕ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ ΜΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΟΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ. ΕΝΙΩΘΑ ΝΑ ΤΕΛΜΑΤΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΩ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΝΑΜΑΙ ΞΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΛΕΥΩ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. ΕΝΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α ΜΟΥ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ. ΕΧΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ, ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Η ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΩ ΟΜΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΣΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ, ΠΝΙΓΟΜΑΙ, ΠΝΙΓΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ Η ΜΑΟΥΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΠΛΕΥΣΟΥΜΕ. ΦΥΓΕ ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ. “ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΟΝ ΕΥΡΗΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΥΝΤΑ...ΑΝΑΞΙΟΣ ΟΝ ΕΥΡΗΣΕΙ ΡΑΘΥΜΟΥΝΤΑ“.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΕΖΑΣ

Υπογραφή 

Στέργιος  Τέζας

ΠΡΟΦΙΛ