Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω
Δημοσίευση: 28 March 2009 12:18 AM   [ Αγνόησε ]
Συντονιστής
Rank
Σύνολο Δημοσιεύσεων:  25
Ενώθηκε  2008-12-22

Το πως συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ είναι γνωστό. Οι μεθοδεύσεις του κ.Βλασταράκου και της παράταξής του  να γίνει πάση θυσία αυτός πρόεδρος επίσης είναι γνωστές . Φαίνεται όμως οτι κάποιοι στο όνομα της εξυπηρέτησης του προσωπικού ή κομματικού τους συμφέροντος δεν έχουν κανένα όριο . Είναι πραγματικά εκπληκτικό το 2009 Υπουργός να παύει την νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του ΠΙΣ και να διορίζει άλλη . Και είναι απίστευτο το ότι αυτή του η ενέργεια προήλθε όχι μόνο από ενέργειες της παράταξης ΔΗΚΙ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ αλλά και από κατά πλειοψηφία ληφθείσες αποφάσεις μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων(Ζητήθηκε απο τον Υπουργό Υγείας  να παρέμβει για να “αποκαταστήσει“ την “νομιμότητα“ της εκλογής του Προεδρείου βάσει του άρθρου 56 του Β.Δ. 1110/7.11.1957).
Οι αποφάσεις αυτές είναι πρωτόγνωρες για το Ιατρικό Σώμα . Οι συνέπειες  τους για τον Ιατρικό Συνδικαλισμό είναι απρόβλεπτες . Δεν ξέρω πόσοι και ποιοί θα ανεχθούν αυτήν την κατάσταση . Νομίζω ότι όλοι είτε το θέλουμε είτε όχι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας

[ Επεξεργάστηκε: 28 March 2009 01:08 AM by 1391 ]
 Υπογραφή 

Τσαρίδης Στάθης

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 29 March 2009 02:21 PM   [ Αγνόησε ]   [ # 1 ]
Συντονιστής
Rank
Ενώθηκε  2008-12-22

H φωτογραφία είναι από ενημερωτικό σημείωμα του κ.Βαρνάβα. Νομίζω οτι αποδίδει πολύ καλά αυτά που γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν στον ΠΙΣ . Και επειδή ακούγονται διάφορα . Για τον Καλοκαιρινό μπορεί να έχει κανείς όποια άποψη  θέλει. Προσωπικά έχω την χειρότερη . ¨ Άλλο όμως είναι να κριτικάρης έναν εκλεγμένο και άλλο να προκαλείς τον Διορισμό η να αποδέχεσε τον διορισμό οποιουδήποτε για οποιονδήποτε λόγο σε συνδικαλιστικό όργανο.

[ Επεξεργάστηκε: 29 March 2009 02:34 PM by 1391 ]
Εικόνες Επισύναψεις
!cid_017401c9aff8$bedc2b20$6401a8c0@pc3.jpg
 Υπογραφή 

Τσαρίδης Στάθης

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 29 March 2009 05:43 PM   [ Αγνόησε ]   [ # 2 ]
Jr. Member
RankRank
Σύνολο Δημοσιεύσεων:  35
Ενώθηκε  2009-01-13

Νομίζω ότι δεν αντέχει σε κριτική η ενέργεια αυτή του υπουργού. Όμως έγινε και πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσουμε και μάλιστα αποτελεσματικά. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να προσβληθεί αυτή η απόφαση του υπουργού, που πρέπει να είναι ο πρώτος μας στόχος, αν όμως όχι, τότε πρέπει να δοθεί ένα γερό μάθημα τόσο στον υπουργό όσο και στους συναδέλφους της παράταξης Βλασταράκου και κυρίως στους αυτοαποκαλούμενους προέδρους μεγάλων συλλόγων για τις αντιδημοκρατικές τους επιλογές που πραγματικά θυμίζουν χούντα. Και για να βάλω τα πράγματα στην θέση τους, θεωρώ μηδενική την προσφορά του Καλοκαιρινού στον ΠΙΣ όλα τα χρόνια, αλλά άλλο αυτό και άλλο κατάλυση μιας δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης που μάλιστα είναι μερικώς διαπαραταξιακή και έχει την ανοχή και τρίτης παράταξης πλην των δύο που συμμετέχουν στην διοίκηση. Νομίζω ότι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ευτράπελα και επικύνδινα όσο φελοί διαχειρίζονται τις τύχες μας. Καλό βόλι.

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 06 April 2009 09:33 PM   [ Αγνόησε ]   [ # 3 ]
Jr. Member
RankRank
Σύνολο Δημοσιεύσεων:  45
Ενώθηκε  2009-01-28

ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ <<  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ  Κ Α Β Α Λ Α Σ    ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ  >>. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ  ? ? ?

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 10 April 2009 10:06 AM   [ Αγνόησε ]   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Σύνολο Δημοσιεύσεων:  29
Ενώθηκε  2009-01-29

Μια και μιλάμε για χούντες και έχει βαρύνει το πράγμα θα ήθελα μια ξεκάθαρη εξήγηση για την ορθή επισήμανση του Ξενοφώντα.
Πότε πήρε το Δ.Σ. απόφαση για τις εξελίξεις στον ΠΙΣ; Ο Στάθης μου είπε ότι πρόκειται για λάθος και αυτό θέλω να πιστεύω. Για να συνεχίσω όμως να πιστεύω αυτήν την εκδοχή θα ζητούσα άμεση επανόρθωση. Για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας τζάμπα δηλαδή.
Στη συνέχεια μπορούμε να μιλήσουμε και για την ουσία των εξελίξεων...

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 10 April 2009 12:02 PM   [ Αγνόησε ]   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Ενώθηκε  2009-01-29

“ ΜΗΔΕ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΕΙΣ, ΑΜΦΙ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ“
Προς τους συναδέλφους που εύκολα κατέληξαν σε συμπεράσματα περί χούντας και ανέρτησαν και προσβλητικές φωτογραφίες με εστεμμένους θα κάνω μία παράθεση με τα γεγονότα όπως τα είδε και η άλλη πλευρά, αν επιτρέπετε.
Ποτέ δε μου άρεσαν οι εύκολοι χαρακτηρισμοί και ειλικρινά θα ήθελα να μάθω πως χαρακτηρίζετε, ως δημοκρατικοί, την εμμονή αποκλεισμού της πλειοψηφούσας παράταξης από το διαπαραταξιακό Δ.Σ.
Άλλωστε η “χούντα“ παρέπεμψε την υπόθεση στο Συμβούλιο της επικρατείας, ας περιμένουμε λοιπόν.

Στις 08/02/2009 η  Γενική  Συνέλευση  του  Π.Ι.Σ. εξέλεξε το 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο, με την εξής σύνθεση:                                     
5 έδρες έλαβε η προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία παράταξη «ΔΗΚΙ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» με επικεφαλής τον κ. Μ. Βλασταράκο,
4 έδρες η επίσης προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία παράταξη «ΠΑΝΔΗΚΙ» με επικεφαλής τον κ. Ε. Καλοκαιρινό,
3 έδρες η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ παράταξη «ΠΑΣΚ»,
2 έδρες η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη «ΑΕΓ»,
1 έδρα η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη «ΔΗΠΑΚ».

Ασκώντας τις καταστατικές του αρμοδιότητες, ο πλειοψηφών Σύμβουλος της πρώτης σε έδρες και ψήφους παράταξης κ. Μ. Βλασταράκος συγκάλεσε τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου, για να συγκροτηθούν σε Σώμα, και πρότεινε την εκλογή διαπαραταξιακού Προεδρείου, κατά τα πρότυπα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων κεντρικών, πανελλήνιας εμβέλειας, συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Το αίτημα για τη συγκρότηση διαπαραταξιακού Προεδρείου είχε επανειλημμένως εκφραστεί στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, καθώς ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των καιρών και ικανοποιεί την ανάγκη της σύμπνοιας, που πρέπει να διέπει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, τη δράση του Ιατρικού Κόσμου.

Την πρόταση για την εκλογή διαπαραταξιακού Προεδρείου την αποδέχτηκαν και οι άλλες παρατάξεις, που μετέχουν στο Δ.Σ., πλην της Ομάδας Καλοκαιρινού, που, εκτός αυτής της ανεξήγητης άρνησης, πεισματικά επέμενε και στην δια μυστικής ψηφοφορίας ανάδειξη του Προεδρείου, παρά την περί του αντιθέτου σχετική εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Π.Ι.Σ.

Σε τρεις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του νεοεκλεγέντος Δ.Σ., που συνεκλήθησαν, όπως ο νόμος ορίζει, με πρόσκληση και υπό την προεδρία του πλειοψηφούντος Συμβούλου, δεν κατέστη δυνατή η εκλογή Προεδρείου.

Στην τρίτη και τελευταία συνεδρίαση, της 07/03/2009, ο προεδρεύων πλειοψηφών Σύμβουλος, αφού, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του, διαπίστωσε το άκαρπο του αποτελέσματος, ανήγγειλε την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κήρυξε τη λύση της συνεδρίασης και έκλεισε το σχετικό Πρακτικό.

Τότε, εκτός πάσης διαδικασίας, χωρίς προεδρεύοντα και χωρίς καμμία τυπική, ουσιαστική, πολιτική και ηθική νομιμοποίηση, τα μέλη της Ομάδας Καλοκαιρινού με τη σύμπραξη μερίδας της «ΠΑΣΚ», αυτοχρίσθηκαν «νέο Προεδρείο» του Π.Ι.Σ. κατανέμοντας μεταξύ τους τίτλους και αξιώματα.

Η κατάφωρη παραβίαση της νομιμότητας, η βάναυση αλλοίωση των εντολών της Γενικής Συνέλευσης και η επιδεικτική περιφρόνηση της βούλησης των εκλεκτόρων δεν ήταν δυνατόν να έχουν την παραμικρή απήχηση στον Ιατρικό Κόσμο της Χώρας.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Λάρισας, που συγκεντρώνουν το 70% των Ιατρών της Χώρας, αμέσως δήλωσαν εγγράφως πως δεν αναγνωρίζουν το αυτοχρισθέν «Προεδρείο» του Π.Ι.Σ. και κάλεσαν τον αρμόδιο εποπτεύοντα Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να παρέμβει (βάσει του άρθρου 56 του Β.Δ. 11/10-7/11/1957) για την άρση της συντελεσθείσας παρανομίας και την εφαρμογή της νομιμότητας.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και ο πλειοψηφών Σύμβουλος του Π.Ι.Σ., Μ. Βλασταράκος με αίτημά του προς τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και ο Νομικός Σύμβουλος του Π.Ι.Σ., με σχετική γνωμοδότηση του.

Ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλος επιτέλεσε το καθήκον του και, τηρώντας το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, έπαυσε το Διοικητικό Συμβούλιο και τοποθέτησε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία εντός του προσεχούς εξαμήνου θα διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ.

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 10 April 2009 04:56 PM   [ Αγνόησε ]   [ # 6 ]
Συντονιστής
Rank
Ενώθηκε  2008-12-22

Σε κείμενο του τύπου  “ Ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλος επιτέλεσε το καθήκον του και, τηρώντας το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, έπαυσε το Διοικητικό Συμβούλιο και τοποθέτησε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή...“ , εγώ πραγματικά δυσκολεύομε να απαντήσω . Είναι πέρα για πέρα έξω  από την δική μου λογική. Προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω κανέναν που να επιδιώκει ή να αποδέχεται Υπουργικές παρεμβάσεις , καθαιρέσεις οργάνων, τοποθετήσεις εγκαθέτων στον συνδικαλιστικό χώρο.
Το Δ.Σ. του ΠΙΣ εκλέχθηκε νόμιμα. Και για αυτούς που δεν το αποδέχονται θα πώ ότι σίγουρα εκλέχθηκε νομότυπα. Και είναι επίσης βέβαιο (αυτό φυσικά στην περίπτωση που κάποιος υπολογίζει το 100% του εκλογικού σώματος και δεν θεωρεί ότι οι σχετικές πλειοψηφίες νομιμοποιούνται να λειτουργούν σαν απόλυτες πλειοψηφίες) ότι εκλέχθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. που εκφράζουν αντίστοιχη πλειοψηφία στις εκλογές του ΠΙΣ. Κανείς δεν νομιμοποιείται να επιχειρεί να ανατρέψει πραξικοπηματικά νόμιμες διαδικασίες . Ο εμφύλιος των παρατάξεων της Νέας Δημοκρατίας ,δεν είναι δυνατό να επιτρέψουμε να οδηγήσει στην νομιμοποίηση της χειραγώγησης των οργάνων μας από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Εμένα αυτό με απασχολεί. Και όχι ο Καλοκαιρινός ή ο Βλασταράκος .
Επισυνάπτω την δήλωση των 9 μελών του Δ.Σ. του ΠΙΣ , για την ενημέρωση των συναδέλφων. Νομίζω τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πρόκειται για θέμα Δημοκρατίας και μόνο σαν τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε . Όλα τα άλλα αφορούν εμάς τους γιατρούς και θα βρούμε τρόπο μόνοι μας να τα αντιμετωπίσουμε . Δεν χρειαζόμαστε τις παρεμβάσεις κανενός.

Αρχεία Επισυνάψεις
Δήλωση 9.doc  (Μέγεθος Αρχείου: 230KB - Downloads: 91)
 Υπογραφή 

Τσαρίδης Στάθης

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 10 April 2009 05:59 PM   [ Αγνόησε ]   [ # 7 ]
Newbie
Rank
Ενώθηκε  2009-01-29

Αλήθεια τι γνώμη έχει επί των γεγονότων ο νομικός σύμβουλος του ΠΙΣ (που τόσο εκτιμάτε);

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 10 April 2009 08:07 PM   [ Αγνόησε ]   [ # 8 ]
Συντονιστής
Rank
Ενώθηκε  2008-12-22

Μιχάλη , εγώ στο Forum εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις . Αυτό γιατί στο προηγούμενο σχόλιό σου γράφεις “Προς τους συναδέλφους που εύκολα κατέληξαν σε συμπεράσματα περί χούντας και ανέρτησαν και προσβλητικές φωτογραφίες με εστεμμένους....“ Και στο τελευταίο σχόλιό σου το ερώτημά σου το θέτεις  σε πληθυντικό πρόσωπο . Η ανάρτηση έγινε από εμένα και  στο forum δεν αντιπροσωπεύω κανένα όπως άλλωστε νομίζω και εσύ . Σε ότι αφορά το ερώτημά σου , άν θέλεις να ανοίξει μία συζήτηση για τα αιμολυπτήρια και την στάση του καθένα μας στο Δ.Σ. μπορείς να το κάνεις ευθέως στο Forum και να πάρουν μέρος και όλοι όσοι ενδιαφέρονται . Πάντως τα δύο θέματα νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμα.Επαναλαμβάνω:το θέμα που προέκυψε στον ΠΙΣ είναι θέμα Δημοκρατίας . Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ .

Υπογραφή 

Τσαρίδης Στάθης

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 11 April 2009 09:12 AM   [ Αγνόησε ]   [ # 9 ]
Newbie
Rank
Ενώθηκε  2009-01-29

Ο πληθυντικός χρησιμοποιείται διότι δεν υπάρχει προσωπικό θέμα και γιατί διάβασα σημειώματα 2 συναδέλφων.
Όσον αφορά τα αιμολυπτήρια δεν εννοούσα αυτά αλλά μία πάγια τακτική, που δεν υιοθετώ, καθώς πιστεύω ότι σε πολιτικά ζητήματα το Δ.Σ. πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις καθώς οι εκλογείς δεν εξέλεξαν νομικό σύμβουλο αλλά εκπροσώπους. Αλλά αφού το θέτεις το θέμα εύχομαι ειλικρινά (αφου είναι φίλοι μου) να μην βρεθούν οι συνάδελφοι με τα αιμολυπτήρια σε νομικές περιδυνήσεις εξαιτίας λανθασμένων αποφάσεων μας.
Τώρα όσον αφορά την φωτογραφία.
Όταν είχε αναρτηθεί η φωτο με το παγώνι ώς Αβραμόπουλο γέλασα πραγματικά καθώς τη θεώρησα εύστοχη.
Άν όμως περιγράφοντας τον Αβραμό ώς μονάρχη το κάνεις διότι αποφάσισε με βάσει Βασιλικό διάταγμα το θεωρώ λαϊκισμό διότι όλοι σχεδόν οι νόμοι που αφορούν τη διοίκηση των Ιατρικών συλλόγων είναι των δεκαετιών 30 - 50 και έτσι ονομάζονται Βασιλικά διατάγματα και οι περισσότεροι ψηφίστηκαν από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Και εμείς που αποφασίζουμε με βάσει αυτούς τους νόμους θα έπρεπε να χαρακτηριζόμαστε φιλομοναρχικοί; Και ο συγκεκριμένος υπουργός είναι από τους λίγους με παρέμβαση στη νομοθεσία για την ιατρική δεοντολογία. Μπορεί να αμφισβητώ τις ικανότητες του  και το έργο του αλλά είναι στη θέση του από δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και επειδή είμαι φύσει και θέσει αντιμοναρχικός και αντιβασιλικός με δυσαρεστούν τα μάλλα τέτοιες παραπομπές. Έχεις δικαίωμα να πιστεύεις ότι θέλεις αλλά και εγώ έχω δικαίωμα να το κρίνω.
Αν ο παραλληλισμός με μονάρχη θέλει να καυτηριάσει την παρέμβαση τότε μπορώ να πω ότι αν και δεν μου ήταν ευχάριστη ούτε και αναμενόμενη η παρέμβαση του, έγινε όμως με την αίτηση 4 μεγάλων συλλόγων, άρα θα έπρεπε να πάρει θέση. Σωστή; Λάθος; Υποθέτω ότι έχει το νομικό επιτελείο για να επεξεργαστεί το θέμα. Άλλωστε περιμένω την παρέμβαση του ΣΤΕ για να δω το βάσιμο της ασυνήθιστης  παρέμβασης που θα κρίνει και την πολιτική του  οντότητα αν θες.
Εγώ έχω να κάνω τα εξής ερωτήματα όμως:
1. Γιατί δεν έγινε η ψηφοφορία με τα γνωστά αποτελέσματα (Καλοκαιρινός, ΠΑΣΚ, ΣΥΝ) από την αρχή να τελειώνουμε και έπρεπε να γίνει αυτό μετά την αποχώρηση της ομάδας Βλασταράκου; 15 ώρες συνεδριάσεων δεν έφτασαν;
2.Στην συγκεκριμένη συγκρότηση σε σώμα ποιός προήδρευε; και ποιος την συγκάλεσε;
3. Γιατι έπρεπε να αποκλειστεί η πλειοψηφούσα ομάδα; Είναι στα πλαίσια της λογικής των φοιτητικών εκλογών που αφού πλειοψηφεί η ΔΑΠ οι υπόλοιποι αρνούνται τη εκλογή ΔΣ στην ΕΦΕΕ;
4. Το ερώτημα μου για τη γνώμη του νομικού συμβούλου δεν είναι προσχηματικό, αλλά πιστεύω ότι στη γνωμοδότηση του βασίστηκε και η προσφυγή  στον Υπουργό.
5. Η κατάσταση στον ΠΙΣ είναι κρίσιμη, και επιρρίπτω ευθύνες σε πολλούς και κυρίως στους δικούς μου χωρίς αμφιβολία. Αλλά σε μία τέτοια κατάσταση το να χαρακτηρίζουμε συλλήβδην χουντικές και όπως αλλιώς αποφάσεις που προκλήθηκαν από παρέμβασεις  των “αυτοαποκαλούμενων“(sic) μεγάλων συλλόγων, συναδέλφων με ήθος που δεν έδωσαν ποτέ κανένα δικαίωμα για  σχόλια (όπως ο πρόεδρος της Λάρισας και των Αθηνών) δεν το θεωρώ καλή υπηρεσία στον ιατρικό συνδικαλισμό καθώς προκαλεί  περαιτέρω όξυνση την περίοδο που πρέπει να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις μαζί.
6. Εντυπωσιάζομαι πως ενώ για τον Καλοκαιρινό δεν έχει κανείς καλή γνώμη όλοι διαγκωνίζονται ποιός θα τον στηρίξει ενώ 15 χρόνια δεν είπαν μία καλή κουβέντα. Εντυπωσιακό όντως τη στιγμή που η μισή Αριστερά δεν μπορεί να βλέπει καν την άλλη μισή να ψηφίζουν έναν 80 άρη που ενώ υπήρξε και ΠΕΣΥάρχης ήταν ταυτόχρονα πρόεδρος ΠΙΣ. Οπορτουνισμό να το πω; Δεν ξέρω.
7. Η απογοήτευση μου από τα συνδικαλιστικά είναι απερίγραπτη καθώς και  για το ρίσκο που πήρε ο Υπουργός διοτι εάν δεν δικαιωθεί από το ΣΤΕ δεν θα΄χει που να κρυφτεί.
8. “Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο“ αρά καλύτερα να μην χαλάμε τις καρδιές μας εκ των προτέρων.

[ Επεξεργάστηκε: 01 May 2009 11:24 AM by 1391 ]
ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 29 May 2009 08:12 PM   [ Αγνόησε ]   [ # 10 ]
Διαχειριστής
RankRankRankRank
Σύνολο Δημοσιεύσεων:  172
Ενώθηκε  2009-01-28

Κυκλοφόρησε πριν από λίγο, δεν ξέρω αν αληθεύει 100%:

Εκτεθειμένες οι παρατάξεις ΠΑΣΚ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και ΑΕΓ (πρόσκειται στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α) για την στήριξή τους στον υποψήφιο και πρώην Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Ε. Καλοκαιρινό.

Το 5μελες Εφετείο Αθηνών με τελεσίδικη απόφασή του τον καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση για πλαστογραφία και νόθευση δημοσίου εγγράφου...

Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρά την άρνηση των παραπάνω παρατάξεων τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για ψευδή δήλωση, ότι ήταν ενεργός ιατρός… ενώ ήταν συνταξιούχος του ΕΣΥ!

Δικαιώθηκε η παράταξη της ΔΗ.Κ.Ι. (πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία) για την αποπομπή του και ο Υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος για την καθαίρεσή του από την παράνομη εκλογή του.

Ας απολογηθούν στον Ιατρικό Κόσμο οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ (Αλεξανδρόπουλος), ΑΕΓ (Βαρνάβας, Μπασκόζος) και η ομάδα Καλοκαιρινού για την συμπαράταξή τους και την στήριξή τους σε ένα καθεστώς κατά παράβαση κάθε ηθικής αξίας, συνδικαλιστικής καθαρότητας και δεοντολογίας“.

Υπογραφή 

Βασίλης Μαρσέλος
Ειδικός Καρδιολόγος

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 30 May 2009 07:57 AM   [ Αγνόησε ]   [ # 11 ]
Newbie
Rank
Ενώθηκε  2009-01-29

Βασίλη, πολύ χρήσιμη η πληροφορία, αν βέβαια ισχύει. Είχα βέβαια υπόψη τις καταγγελίες αλλα είναι πράγματι θλιβερό να έχει ο Καλοκαιρινός τέτοιο συνδικαλιστικό τέλος.
Θα ήταν καλύτερο να φύγει εγκαίρως, αυτοβούλως, αξιοπρεπώς και με ψηλά το κεφάλι. Αλλά μας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση και κυρίως αυτούς που τον στήριξαν.
Για μένα προσωπικά ήταν μια δικαίωση των εκτιμήσεων μου για τον άνδρα.

Μ. Σωτηρόπουλος

ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 30 May 2009 09:43 AM   [ Αγνόησε ]   [ # 12 ]
Newbie
Rank
Σύνολο Δημοσιεύσεων:  1
Ενώθηκε  2009-01-29

Όταν στην Γενική Συνέλευση μία μέρα πριν τις τελευταίες εκλογές στον ΠΙΣ, ο Βλασταράκος υπαινίχθηκε οτι ο Καλοκαιρινός πλαστογράφησε έγγραφο προκειμένου να μην φαίνεται ως συνταξιούχος και να μπορέσει να κατέβει υποψήφιος στον ΠΙΣ, όλοι μίλησαν για βρώμικο πόλεμο... Η αλήθεια είναι ότι η κατηγορία ακούστηκε κάπως βαριά τότε, και πιθανώς στοίχησε στον Βλασταράκο και σε ψήφους. Τελικά αποδείχθηκε ότι ο άνθρωπος είχε δίκιο.Η κατηγορία ήταν όντως βαριά όπως βαριά είναι και η καμπάνα που έφαγε ο Καλοκαιρινός...

Χρήστος Παπαδόπουλος

[ Επεξεργάστηκε: 30 May 2009 09:46 AM by 1430 ]
ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 30 May 2009 02:09 PM   [ Αγνόησε ]   [ # 13 ]
Newbie
Rank
Ενώθηκε  2009-01-29

Φασισμόοοος, χουντααααααα, πρρραξικοοοοπημαααα!!!  Όλοι στο βουνοοοοο!  Μας την έπεσαν οι ταγματασφαλήτεεεεες! Αίσχοοοος! Δικτατορίαααα! Φασίστεεεεες ουυυυ!
(Για να θυμηθώ  και τα παπαγαλάκια που είναι και της μόδας).
Επειδή όλοι έχουμε ευαισθησίες και δεν θεωρώ οτι κάποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο δημοκράτης από εμένα, πριν προβούμε σε χαρακτηρισμούς καλό θα είναι να λαμβάνουμε υπ‘οψη όλες τις παραμέτρους.
Αν κάτι αποδείχτηκε με την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου (πέντε μήνες φυλακή χωρίς δικαίωμα έφεσης στον Καλοκαιρινό) είναι ότι η Αριστερά προσπάθησε να λειτουργήσει καιροσκοπικά συμπράττοντας με ανθρώπους με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση μόνο και μόνο για αντιπαρατεθεί στην πλειοψηφία του ΠΙΣ. Αν ήταν να συνεργαστεί με τη ΔΗΚΙ θα έβαζε χίλιους όρους και προϋποθέσεις, ενώ τον Καλοκαιρινό τον στήριξε με κλειστά μάτια. Ας πρόσεχε!
Μ. Σωτηρόπουλος

[ Επεξεργάστηκε: 30 May 2009 03:28 PM by 1762 ]
ΠΡΟΦΙΛ